Bûûmblebezen

Van appels en aubergines over pruimen tot wilde eetbare kruiden en zwarte bessen: de voedselproductie in Brusselse achtertuinen en moestuinen moet omhoog maar is zeer afhankelijk van bestuiving.

In het project Bûûmblebezen werken we in de periode 2020 – 2021 aan een gecoördineerde verspreiding van eetbare kruiden, klimplanten, struiken en bomen in moestuinen en privétuinen van burgers, scholen en bedrijven die gelegen zijn in onderstaande perimeter (aangeduid in geel op het kaartje).

Zo bouwen we samen met de bûûmen en kriekelaars die reeds geplant zijn in de voorbije jaren verder aan robuust groen netwerk met rijke biodiversiteit gericht op voedselproductie voor de mens en voedsel- en nestgelegenheid voor natuurlijke bestuivers.

Beschik je over ruimte om te zaaien of planten in de projectperimeter en ben je geïnteresseerd om deel te nemen? Maak je kenbaar via deze korte vragenlijst.

Bûûmblebezen is een project van de Bûûmplanters (NoWayBack vzw) in partnerschap met Centrum voor Botanische VerrijkingAtelier PermanentGC De Brouwerij, Drie Fonteinen en Humphrey Restaurant . Het loopt met de steun van Leefmilieu Brussel in het kader van de Good Food – strategie.